Aftonblaskan

Just nu skrivs det vitt och brett om min blogg i socialistiska Aftonbladet eller som vi säger på utrikesdepartementet, Aftonblaskan. Som om det skulle vara nåt fel på mig och min blogg!!! Jag har faktiskt aldrig gjort något fel. Inte vad jag kan komma på. Jo förresten. När jag avgick som partiledare. Det var fel.

Så har Mona blivit vald. Det heter att socialdemokraterna var de som vågade först att ha en kvinna vid rodret av de två stora regeringspartierna. Tja, våga och våga. Kvinna hit och kvinna dit. Jag begriper mig inte på det. Vad är det för fel på oss karlar? Jag förstår mig helt enkelt inte på det.

Men det var bra att Persson gick. Ikväll får jag be Anna-Maria att sätta på teven och laga mig en varm kopp honungsté. Då går nämligen ”Ordförande Persson”. Tydligen är han inte snäll mot mig. Han säger att jag är så jävla dålig. Och att han tycker synd om mig. Frågan är vem det är synd om nu.

Jag har ett helt regeringsplan till mitt förfogande och kan flyga vart jag vill. Vad har Persson? Ett gods med en massa grisar och kossor. Jag skulle inte vilja byta kläder med honom. Samtidigt måste jag erkänna att det kunde vara spännande att prova Monas.

Annonser

62 Responses to Aftonblaskan

 1. Walter_Sobchak skriver:

  Jag skulle vilja se dig i Monas kläder, det hade varit riktigt roligt.

  Har du sett filmen ”Dom Kallar oss Moddar” av Stefan Jarl?

 2. Jonas skriver:

  Åh, vad gulligt du fintar bort det faktum att två av fyra borgerliga partier haft kvinnliga partiledare, medan sossarna inte någonsin haft det.

 3. Tomas skriver:

  kärlek

 4. Jonas skriver:

  Märk väl att borgarna haft kvinnliga partiledare utan att kvotera in dem också. 🙂

 5. DrPhil skriver:

  Både Karin Söder och Maud Olofsson blev inkvoterade – det är ju allmänt känt.

 6. Mona Sahlin skriver:

  När ska Mona skjutas?

 7. Jonas skriver:

  Lite kul var det när jag såg denna igår, men lägg ner nu. Att snylta på en framgångsrik bloggare för att själva framhäva sig är lågvatten. Jag är inget stort fan av Bildt, men han är i alla fall tillgänglig i sin blogg som han skriver med stor framgång. Och till skillnad från Freddan så syns han i alla fall. Varför förstöra för någon bara för att vara rolig? Jag tror att de som startade detta skämtet skulle vinna en jäkla massa mer respekt om de på ett snyggt sätt rundade av bloggen och sen tog bort den innan WordPress gör det. Men som sagt, lite skoj var det. 😉

 8. Walter_Sobchak skriver:

  Lägg inte ner!

  Skit i den sure Modden!

  Ni är KANONBRA!

 9. Melvin skriver:

  ja fan, låt dom (er) hållas ett tag så man får ser vartåt det barkar, bara det är underhållning i sig.

 10. Monkeyman skriver:

  Carl Bildt är ett skämt och har alltid varit ett, bara förståndshandikappade MUF:are kan respektera en sån människa.

 11. Ojojoj skriver:

  För att dra fram ett gammalt citat jag brukar dra till alla från ung vänster:
  klipp er, ta en dusch och skaffa er ett jobb

  Jag blir allvarligt talat gladare över att jag inte röstar i valen när jag ser er extremister, ja det är vad jag kallar samtliga partiers ungdomsförbund. Är det ni som ska styra sverige en dag? Är det er som jag skall betala skatt till i framtiden?

  Snälla, fokusera på politiken så att jag själv kan gå och rösta med gott samvete!

  -Jesper Bergeskans, 20 år, politiskt intresserad men vägrar att rösta på princip pga. ungdomsförbunden

 12. jc90 skriver:

  hahahahh fan va kul lägg ALDRIG av för fan! NI ÄR TOPPEN! 😀

 13. Fredrik skriver:

  Amenvafan. Jag trodde detta skulle vara någon helskön satirblogg, men det visade sig bara vara nåt jävla dumt larv. Gör om, gör rätt! 😉

 14. DrPhil skriver:

  Klart so sjutton att bloggen inte ska läggas ner.
  Det är en där Carl Bildts blogg som ska läggas ned, han kan ju inte ens stava till bild…

 15. Anonym skriver:

  Haha detta inlägg var bra men inte lika bra som den första om Arlanda!

 16. ilse-marie skriver:

  Vilken idé! Mer politisk satir är precis vad som behövs. Man måste få skratta lite åt eländet också!

 17. Gustaf Göthberg von Troil (m) skriver:

  Detta är det mest förnedrande och elakaste mot Sveriges utrikesminister. Carl Bildt har fantastiska kunskaper internationellt och har ett fantastiskt kontaktnät med diverse ledare.

  Men, sossar är alltid sossar.

  MVH

  Gustaf Göthberg von Troil, MUF Göteborg

 18. DrPhil skriver:

  Gustaf.
  Det som är förnedrande är att Sverige har ett sådant praktarsel som utrikesminister.

  Beklämmande.

 19. Anonym skriver:

  Kör på det här, underbar blogg. Keep up the good work.

 20. www skriver:

  Finansminister Anders Borg vill kunna ge arbetslösa böter. Den som inte söker jobb tillräckligt aktivt ska få betala med en dags indragen a-kassa, max 680 kronor. Nedskärningarna i a-kassan har hittills mötts av massiv kritik. Men kursen ligger fast och Anders Borg och regeringen har fler planer på skärpningar, skriver SvD.

 21. www skriver:

  Maria Borelius hade kört bil trots för mycket alkohol i blodet en gång. Och nyblivne migrationsministern Tobias Billström har använt riksdagskortet för privata inköp.

  Reinfeldts lön ligger runt 121 000 kronor i månaden. Han skall betala barnpassningen själv och inte låta skattebetalare betala detta.

  Finansminister Anders Borg har använt sig av svart arbetskraft i hemmet. Precis som de två ministrar som avgått, Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius, har finansministern betalat svart lön för barnpassning. Den moderate finansministern Anders Borg använde sig av svart städhjälp under tre år, 1997 till 1999, och betalade enligt egen uppskattning mellan 7 000 och 9 000 kronor per år till privatpersoner som städade hemmet. Men det blev inget rättsligt efterspel för finansminister Anders Borg och de tidigare ministrarna Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilò som erkänt att de anlitat svart arbetskraft. Chefsåklagare Kent Madstedt beslöt att inte inleda någon förundersökning mot dem.

  Folkpartiet, där hade göteborgaren Mikael Romanus en egen kampanjorganisation för att bli vald till Riksdagen.

  4% av en del som sitter i Riksdagshuset sover när dagordningen pågår. Enligt forskare så är det bra om kroppen får vila från stress ca 20 minuter per dag. Men när en ledamot har en lön på ca 45.900 i månaden så skall man arbeta.

  Det sägs att flygplanet som används av politikerna kostar mer för skattebetalarna. Detta eftersom det används vid onödiga tillfällen när man kunde använda annat fordon.

 22. www skriver:

  I mars är det tio år sedan Göran Persson tillträdde. Vad lämnar han då efter sig? Ett bokslut för regeringen Persson. Partiledaren Robbin Linghage anser att varje parti i riksdagen skall redovisa ett underlag för det svenska folket vad de har arbetat med och åstadskommit genom de senaste åren i Sverige.

  Idag i Sverige har inte allmänheten tillgång till de olika rapporter om vad som händer i de olika partierna. Det är skrämmande när vi får se vad alla skatteintäkter går till.

  Annika fick skrota vallöftet och lägga miljarderna på biltullar .

  Peter Ericsson lyckades finta bort många miljarder för Persson.

  Rosengren sitter numera på Skeppsbron hos Stenbeckarna och undrar vad som hände med hans nordliga flygplats.

  De flesta politiska bedömare och förståsigpåare är ense om att statsministerns dagar vid makten är räknade.

  En genomgång visar hur minoritetsregeringen satsat mer än 40 miljarder
  kronor på projekt som kraftigt ifrågasatts. I flera fall är det priset de fått betala för att
  få regera.

  Dessutom kostar den växande ohälsan 80 miljarder mer i år än när Persson tillträdde.

  Att driva aktiebolaget Sverige medför naturligtvis många utgifter. Vi vill ju ha säkra vägar, sjukvård och hjälp när vi blir gamla. Det finns även en hel del utgifter som vi kunde varit utan. Läs och döm själv.

  Norrbotniabanan: ”Ingen tanke bakom” Norrbotniabanan som ska byggas mellan Umeå och
  Haparanda uppskattas kosta 15 miljarder kronor. Den nya tågrälsen till glesbygden är inget
  drömprojekt för Perssons regering, men blev en nödvändighet för att få stöd av miljöpartiet
  vid regeringsbildningen 2002. Projektet har dömts ut av många experter eftersom de inte kan
  se att sträckan någonsin kan bli lönsam.

  – Här ser vi ett tydligt exempel på miljöpartiets inflytande över regeringen. Det spelar ingen roll vad man lägger pengarna på bara det är järnväg.

  Det finns ingen tanke bakom infrastrukturpolitiken. Istället borde man satsa på att rusta upp de existerande bilvägarna, (källa) finansminister Kjell-Olof Feldt.

  Efter stängningen av Barsebäck: Dags att dra ned på oljeberoendet. Stängningen av Barsebäck 2 genomfördes i år, fem år efter att Barsebäck 1 stängdes. Den totala kostnaden för att lägga ned båda reaktorerna har uppgått till 12 miljarder kronor, enligt Gert Lyngsjö, chef för affärsområdet elproduktion på E-on. Enligt spekulationer kan kostnaderna stiga ytterligare. Efter att vi dragit ned på kärnkraften ska det dras ned på oljeberoendet. Kostnaden för detta projekt vet vi än så länge ingenting om.

  Hallandsåstunneln: Gav Roca Gil ett ansikte En av de dyrare investeringarna av regeringen är
  den omdiskuterade Hallandåstunneln. Trots att bygget pågått i åratal kommer den inte att vara klar förrän 2012. Kostnaden kommer då vara uppe i 7,4 miljarder kronor. Enligt de ursprungliga planerna skulle tunneln ha varit klar 1996 och kostat 960 miljoner kronor. Många har de varit som velat skrota projektet, bland andra miljöpartiets språkrör Peter Eriksson. Men för att få igenom Norrbotniabanan gick Eriksson med på att stödja tunnelprojektet 2002. Här visar regeringen Persson att de inte tänker ge upp.

  – Kan vi flyga till månen, ska vi väl komma under Hallandsåsen, sa Ines Uusman när hon satt
  som kommunikationsminister i Perssons regering.

  Trängselskattförsöket i Stockholm: Billström i Perssons klorTrängselskatten har införts i Stockholm. Annika Billström gick till val med löftet att det inte skulle bli några trafikavgifter. Men för att Persson skulle få ihop det med Eriksson och Wetterstrand i Rosenbad tvingades Billström att bryta sitt vallöfte. Kostnaderna uppskattas till 3,8 miljarder. Nu när de flesta
  förberedelser är klara har det framkommit att transpondrarna som ska sitta i framrutan och
  registrera in- och utfarter egentligen inte behövs. Men de kostade ju bara 140 miljoner.

  Premiepensionsmyndigheten: Försenade konsulter1,5 miljarder kronor kostade det att bilda
  Premiepensionsmyndigheten, PPM, år 2000. En stor del av kostnaderna gick till konsulter som inte blev klara i tid. Efter fem år utreds det nu om myndigheten ska läggas ned eller slås
  ihop med Försäkringskassan.

  Utflyttningen av myndigheter: Kostsam kompetensdränering När militära förband läggs ned ska det hittas ersättningsjobb på krisorter. Nu senast är det de statliga myndigheterna som får flytta från Stockholm för att skapa välstånd på landsorten. Flyttkostnaden uppskattas till 1,6 miljarder kronor av fackföreningen ST. Flytten berör 2.700 byråkrater som ska omplaceras till orter som Visby, Arvidsjaur och Östersund. Berörda myndigheter är bland andra Ams och
  Riksantikvarieämbetet.

  – Flytten av PRV till Söderhamn var misslyckad eftersom ingen av de som följde med kunde
  patenträtt, säger riksdagsmannen (källa)Gunnar Andrén (fp).

  DAB-radion: Digital lekstuga Digitalradiosatsningen lades nyligen i malpåsen efter att 320 miljoner kronor hade satsats. Satsningen har kritiserats hårdast av folkpartiet som även anmält ärendet till Riksrevisionen. Anledningen till att regeringen lade ned satsningen var enligt Leif Pagrotsky att svenska folket inte skulle behöva köpa nya radioapparater.

  Att få svenskarna att inse att de måste köpa en digital-tv-box har inte varit det lättaste. Därför satsar regeringen 100 miljoner kronor i en reklamkampanj, rapporterar tidningen Resumé.

  Bosse Ringholms budgetfrisering: Miljoner i dröjsmålsränta 2003 höll regeringen på att spränga budgeten. För att snygga till siffrorna sköt Bosse Ringholm upp den årliga EU-avgiften till efter årsskiftet. Den skönhetsoperationen kostade skattebetalarna 12,7 miljoner kronor extra i dröjsmålsränta.

  Kallax Cargo: Rosengrens egen flygplats Kallax Cargo var Björn Rosengrens dröm om en
  stor kommersiell flygplats i Norrbotten. Han drev igenom projektet under sin tid som först
  landshövding och sedan näringsminister. 90 miljoner kronor satsade svenska staten innan de ströp stödet. Nu hotas hela projektet att läggas ned.

  Karolinska universitessjukhuset: Sjukhusfusionen minskar konkurrensen

  2003 slogs storsjukhusen Karolinska och Huddinge ihop till ett enda jättesjukhus. Enligt Birgitta Rydberg (fp) i Stockholms läns landsting kan sammanslagningskostnaderna uppgå till 600 miljoner kronor.

  – Vi tror inte att det finns något nytta med att skapa en monopolsituation, när det istället
  är ökad konkurrens som behövs, säger Birgitta Rydberg till Realtid.se.

  Enligt Dagens Medicin har antalet anmärkningarökat mot sjukhusen efter sammanslagningen.

  Växande statsapparat: Orimligt höga administrationskostnader. Under Perssons år vid makten har hela statsapparaten vuxit. Enligt en beräkning av Henrik Olsson på Skattebetalarnas förening har kostnaderna för de statliga myndigheterna ökat med 20 miljarder från 1998 och 2003.

  En viktig post av myndigheternas utgifter är löneökningar för statsanställda. Från 1990 till
  2003 ökade lönekostnaderna för de statsanställda med 25 procent. Störst är ökningen efter 1995, trots att antalet anställda sjönk mellan åren 1995 och 2000.

  ”Mycket tyder på att de statliga myndigheterna har orimligt stora administrationskostnader”,
  skriver Henrik Olsson i utredningen.

  Under Perssons senaste tre år har antalet anställda inom statliga myndigheter ökat med
  10.000. (Läs hela utredningen: http://www.skattebetalarna.se/Main.aspx?ObjectID=9987).

  Arbetsmarknadspolitiken: ”Do you have what we in Sweden call friår?” Vid förra årsskiftet infördes friåret. Tanken med friåret är att människor med fasta arbeten får ta tjänstledigt under ett år för att skapa plats åt en arbetslös. Den tjänstledige får samtidigt en ersättning som motsvarar 85 procent av a-kassan. Kostnaden för projektet under 2005 var 1,4 miljarder. Inför införandet av friåret var intresset stort, men redan efter ett år har intresset börjat avta.

  Nyss hemkommen från Kina i höstas ironiserade Lars Leijonborg över vad Göran Persson
  åstadkommit: Plötsligt i myllret kom jag och tänka på den där historien om hur Björn Borg
  och Lennart Bergelin är på bilturné i USA och behöver laga bilen och Bergelin går fram till
  någon på en mack och frågar: ‘Do you have hat we in Sweden call skiftnyckel?’ Lika udda
  skulle det i den kinesiska miljön te sig om Göran Persson plötsligt dök upp och sade: ‘Do
  you have what we in Sweden call friår? Do you have what we in Sweden call värnskatt? Do you
  have what we in Sweden call sextimmarsdag? Do you have what we in Sweden call förtidspension av arbetsmarknadsskäl?’

  Ohälsan: Kostnaderna steg med 360 procentSvenskarna har på senare år blivit allt sjukare
  och därmed borta från sina arbetsplatser.

  – Kostnaderna för sjukförsäkringar och förtidspensioner har stigit från 30 miljarder 1997 till 110 miljarder 2005, säger Sune Davidsson, folkpartiets chefsekonom.

  Det innebär med andra ord att ohälsan kostar 80 miljarder kronor mer i år än 1997.

  Göran Persson som Jas-säljare: ”Hello Africa, tell me how you doing” Alla minns vi väl regeringens Sydafrikasatsning. Här skulle det krängas Jas med hjälp av pr-byrån Rikta och musikern Doktor Alban. Den affären hamnar på pluskontot för regeringen Persson. Här slapp regeringen betala 112 miljoner kronor. Istället fick regeringen pr-byrån försatt i konkurs.

 23. www skriver:

  Mona Sahlin har ett imponerande CV må jag säga. Hon har allt som krävs för att bli en ledare för sosse-partiet.

  1990 Svart dagmamma

  1993 Obetald tv-licens

  1993 2 felparkeringar registrade på obesiktad bil som har körförbud.

  1995 Privata kontantuttag på statens kreditkort

  1995 Privata bilhyror på statens kreditkort

  1995 Privata klädinköp på statens kreditkort

  1995 Time-out på Mauritius på skattebetalarnas bekostnad

  1999 98 obetalda parkeringsböter, 32 fall gick till kronofogdemyndigheterna.

  2000 Drygt 30.000 kronor i restskatt som inte betalas i tid

  2001 2 obetalda räkningar som gått till kronofogden.

  2001 Bilen belagd med körförbud, obesiktigad och fordonsskatten ej betald.

  2006 Sahlin dotter fick toppjobb som skulle ha annonserats ut.

  2007 Sahlin försöker få partiet på rätt spår genom att köra tävlingen

 24. Dustpuppy skriver:

  Till Monkeyman: Svårt att respektera dig som har en apas intellekt. Eller?
  (Tänkte på valet av ditt nick.) Men därav förmodligen ditt korkade inlägg.

  För övrigt, typiskt att alla dessa korkade SSU:are alltid ska försöka svartlista sina mostståndare. Stå upp och för en öppen och seriös debatt istället. Men det vågar ni väl inte. Miffon!

 25. Micke å Molle skriver:

  Hahaha!!
  Nästan lika kul som bloggen i sig är att läsa de humorbefriades gnälliga kommentarer 😀

  Stå på, ”Calle”!

 26. Christer W skriver:

  Det här är klassisk satirisk humor av den italienska medeltida modellen. Den gav sig på överhögheten, sin tids politiker, kyrkan osv.
  Verken framställdes oftas i sju delar, ibland färre.
  Så jag väntar på en spänande fortsättning.

 27. P skriver:

  Jag blir så förundrad över de som tar denna sida på ett så allvarligt sätt. Är Bild”t” upphöjd till någon form av Gud eller hur resonerar alla som blir upprörda??? Det är nästan så att man kan dra paralleller med Muhammed-karikatyrerna och reaktionen hos många muslimer. Den största skillnaden är att muslimerna hade en vettig orsak till att vara upprörda…

 28. nettan skriver:

  åh vad kul att läsa alla kommentarer
  fler som förstått att bilth är ett skämt

  fortsätt så
  kärlek

 29. E skriver:

  vad vackert du pratar bort borgarnas kvinnliga partiledare…och vad har socialdemekraterna för nån som styr nu. Ska vi har nån som inte kan klara av sin privatekonomi att styra vårt land??

 30. nettan skriver:

  oj felstavat bilth..

 31. Grodan Boll skriver:

  Tur att man inte är som Anitra och faller för sossarnas valfläsk,,, Nej. tacka vet jag muminpappan och en Cuba Libre… Vi ses! Kärlek

 32. Garson skriver:

  De seriösa kommentarerna kommer nog för att personerna som gjort sidan har nog syftet att både underhålla och kritisera. Tycker inte det är något fel på de, men då måste de få finnas en diskussion med…

 33. Det är betryggande att läsa en rasistisk och plump SSU-blogg. Detta bekräftar bilden av SAP som ett parti av bittra föredettingar och hobbyarga nysvenskar som bara förmår förlöjliga men aldrig vara konstruktiva. SD måste jubla av glädje över era fördummande insatser. Tack!

 34. Mattias skriver:

  Vfan, ska det vara sådant himla liv om den här bloggen. det är en kul grej. måste allting som rör politik alltid vara dödsallvarligt? Oavsett om man är på den högra eller vänstra sidan av det politiska blocket så får man väl tåla sånt här? Så typiskt svenskt att det mesta är tillåtet så länge det inte handlar om politik. För er som inte gillar bloggen, skit i den, ni har ju medvetet utelämnat bokstaven T bara för att klaga på bloggen. För dom som tycker detta är skandal: Ägna er åt politiken istället för att klaga över skämt!

 35. vaken.se skriver:

  Det förstår ni väl att om man hoppar på moderaternas helia ko ( Carl Bildt, The man, The myth) så bli muffarna irriterade..

  Hoppas denna blogg drar in lite allvarligare satir om våra politikers förehavanden.. som Bilderbergmötet som den riktiga Calle var på med nuvarande statsministern 3månader innan valet..

  http://www.aftonbladet.se/vss/rss/story/0%2C2789%2C891584%2C00.html

  www

 36. DrPhil skriver:

  Underbart att uppleva den panikartade känslan i muffarnas skriverier här.

 37. Walter_Sobchak skriver:

  Varför skulle Carl Bild finta bort att två av EGOISTpartierna har fruntimmer som progrmaledare?

  Dom var dessutom parenteser till och med i sina obetydliga partiers histoiria.

 38. Walter_Sobchak skriver:

  Fel i min mailadress

 39. Daniel skriver:

  Måste säga att dom flesta som skriver här och är lagda till höger när det gäller åsikterna, gillar inte åsiktsfrihet. Detta är en satir, och i Sverige är det tillåtet med satirer över folk. Förstår att många till höger vill att alla som inte sluter upp i halleluliakörerna om den borgerliga regeringen, helt enkelt håller tyst. Men varför ska MUF vara dom enda som tillåts hålla på med satirer?
  Jag tror att WordPress kommer att ta bort den här bloggen, för den kommersiella världen tål inte yttrandefrihet fullt ut. Men det vore kontigt om en bloggleverantör inte stöder yttrandefrihet så länge man inte uppmanar till olagliga saker!

 40. Vince skriver:

  Mycket bra initativ. Kul att läsa! Skulle emellertid uppskatta om inriktningen går lite mer åt det seriösa hållet – självfallet fortfarande med humorn som främsta vapen.

 41. Gud skriver:

  Gustaf Göthberg von Troil… vilket äkta borgarnamn. Eller? 😉

 42. Krille skriver:

  Ja, nu är det bara Moderaterna och KDS som aldrig har haft en kvinnlig partiledare.
  Det kommer nog dessutom att dröja många år innan det händer, dessa båda partier har ju en jämställdhetspolitik som hör hemma på 1800-talet.

  Ett tips till Moderaterna är annars att damma av Maria Borelius och göra henne till partiledare när Reinfeldt inte har mer att ge.
  Tvivelaktiga affärer och obetald tv-licens verkar ju inte vara några hinder för att bli partiledare.

  Så där, nu har jag gett en känga åt båda blocken. 😉

 43. Christina skriver:

  Varför gnälla om denna bloggen?
  Den är ju hur kul som helst!
  Carl Bildt skiter fullkomligt i det, gör ni det också som gnäller.
  Keep up that good work!

 44. Jonas skriver:

  Daniel:
  Yttrandefrihet inkluderar inte stöld av copyrightskyddade bilder för eget bruk. Det hoppas jag du förstår. Jag får heller inte exempelvis starta en hemsida där jag sprider lögner om att du är t ex pedofil. Det handlar inte om att inte acceptera satir.

 45. Tomas skriver:

  Jonas: Jag hittade inte en enda antydning till copyright på bildts sida.

  och sprida lögner? skaparna av denna sida har öppet sagt att det är en satirsida.

  gå och gråt i ett hörn över att sthlm:s börsen ligger och darrar istället för att hålla till här.

 46. Jonas skriver:

  Copyright har man automatiskt. Man behöver inte skriva att man har det.

  Angående lögnerna var det bara ett exempel på fall där yttrandefriheten inte alltid är principen som gäller.

  Angående att gå och gråta känner jag inte för det. Fjant. 😛

 47. Walter_Sobchak skriver:

  Copycatskyddade bilder.

  Har Bild Copycat på bilden med öfverklaschmuschtaschen?

  Vem tror Bild att han är?

  Muhammed?

 48. P skriver:

  Man skulle starta en tävling för bästa karikatyrteckning på någon av regeringens heliga kor, dvs. partiledarna och Bild”t”. Dock inte i regi av någon rörelse som är aktiv inom vänsterblocket. Då blir det mer gnäll från smurfarna, öh, förlåt jag menar MUF-arna.

 49. Jonas skriver:

  P:
  Karikatyr är ju helt ok. Ritar du av Bildt gäller inga copyrightlagar. Men du får inte sno bilder från hans hemsida och använda på andra hemsidor utan lov, vilket SSU:arna som driver den här sidan har gjort.

  Vi bör skilja på äpplen och päron, liksom.

 50. Walter_Sobchak skriver:

  Då får man la änna ta å plåta honom på gatan med ett gött tele.

 51. Jonas skriver:

  Kör hårt. Så länge ni inte bryter mot PUL är det väl helt ok.

 52. Vicky skriver:

  Hahaha lite skoj får dom tåla 🙂

 53. Krille skriver:

  För att coypyright ska gälla måste verket i fråga uppnå s.k. verkshöjd, varken bildts blogg eller hans nuna lär kvala in isåfall. 😉

 54. Bulten i Bo skriver:

  Är det sant att du ska börja på Luftfartsverket , Carl Bild?

  I så fall, lycka till!

 55. Annika skriver:

  Om ni nu ska köra en pseudo-blogg sa far ni öka tempot lite. CB själv bloggar ju ofta, det gör inte ni. Da far man känslan av att ni inte har tillräckligt mycket att säga, och da vinner ju Carl eller hur? Kom igen, ni är ju faktiskt roliga. När ni orkar och vill. Att starta en blogg innebär ett ”commitment”. Sover ni?

 56. Christer W skriver:

  De kanske har ett jobb att sköta, Annika. Men Carl, han har ofta tid.

 57. Kålle skriver:

  ”# E Says:
  mars 19th, 2007 at 11:26 pm

  vad vackert du pratar bort borgarnas kvinnliga partiledare…och vad har socialdemekraterna för nån som styr nu. Ska vi har nån som inte kan klara av sin privatekonomi att styra vårt land??”

  Det har vi redan, finansminister A Borg kunde ju inte reda ut hur, hur länge och hur mycket han betalt sin utländska svarta arbetskraft…håhåjaja!
  Snart kommer Anders Börg bloggen…moahahaha

 58. DrPhil skriver:

  Annika

  Det visar ju med all önskvärd tydlighet hur mycket tid BildT anser sig ha över till annat än sin deltidsanställning på utrikesdepartementet.

 59. Magdalena Mavniszka (stolt vänster) skriver:

  Kära Gustav Göthberg von Troil. Jag bryr mig verkligen inte om att du tycker att Carl Bildt är en bra minister, för det finns fortfarande det faktum att han är ett halt borgarsvin. Acceptera. Och vilken bra minister bloggar egentligen? Bara en fråga. ”Idag åt jag gåslever med min fru, och sedan tittade jag på tv, imorgon ska jag åka till Tyskland…” Jag beklagar att du har hamnat så fel här i livet att du hamnade i MUF, men jag bryr mig inte. Och vad vet du förresten om socialdemokrater? Du är väl i tolvårsåldern, skulle jag gissa? Och jag håller med DrPhil, det är sorgligt att Carl Bildt ska representera Sveriges utrikespolitik.

  MVH
  Magdalena Mavniszka

 60. Gustaf Göthberg von Troil (m) skriver:

  Det finns ju en anledning till att Bildt blev FN:s specielle sändebud i Bosnien. man kan ju inte förneka att han efter det har ett bra kontaktnät. Jag skall inte stå här och srkiva(säga och därmed förklara varför Carl Bildt bloggar, för jag vet inte varför han gör det, möjligtvis för att få en bra kontakt med Sveriges folk. eller för att visa sina synpunkter på aktuella utrikesfrågor.

  Jag vet väldigt mycket om socialdemokrater, bland annat att ni hade en partiledare i tio år som numera har ett gods i Södermanland. Som moderat tycekr jag inte at man ska döma folk efter deras efternamn eller deras bostadsförhållanden, men det är väl lite nmätrkligt att den före detta ledaren för arbetarrörelsen köper ett gods, och till råga på allt bygger till en våning. Man kan ju fantisera om hur det låter hemma hos Persson/Steen på fredagskvällarna: ”Anitra, du kan väl häma en flaska Dom Perignon som du tog med dig från jobbet, sedan kan vi ju äta oxfilé från våra grisar. Imorgon flyger jag till Umeå för att hålla ett föredrag som för arrangörerna kostar 100,000 kronor i timmen. Ska jag köpa nåt till dig när jag är borta?”

  Magdalena, du skrev aldrig din fråga till mig, men jag vill bara avsluta med att jag inte är tolv, och om du syftar till när jag avr med i Aftonbladet så var jag där 12. Jag är fjorton.

  Och till sist vill jag bara poängtera till ”Gud” att det var Samuel von Troil som på 1700-talet var med och föreslog för kung Gustaf III att riksdagen skulle instifta enn yttrandefrihetsförordning. Jag är stolt över min släkt och det namn jag bär vittnar om hundratals år fyllda av kamp för frihet och rättvisa. En kamp jag kommer bära med mig i framtiden, och sända vidare ed mina barn.

 61. Gustaf igen skriver:

  Förlåt, det ska vara fläskfilé

 62. johan skriver:

  ursäkta, är du gud?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: